NIEUWS

Wrangler introduceert meest duurzame spijkerbroek ooit

Het kleuren van denim is een van de meest milieuonvriendelijke textieltechnieken. Maar als we Wrangler mogen geloven is dat nu verleden tijd. Zij starten een ‘Wrevolution’ en introduceren Indigood, een nieuwe collectie met duurzame denim kleding waarbij minder water en meer gerecyclede materialen gebruikt worden.

Bij deze nieuwe manier van verven wordt volgens Wrangler 100% minder water gebruikt. In plaats van water wordt er schuim gebruikt om de stof te kleuren. Daarnaast zorgt deze innovatie er ook voor dat er 60% minder energie gebruikt wordt in het verfproces.

Indigood is niet de enige manier waarop Wrangler de productketen wil verduurzamen. Vanaf 2019 recyclen ze kleding van oude collecties en gebruiken deze weer in de nieuwe collecties om zo minder nieuw katoen te moeten plukken. Vroeger werd de denim bewerkt met de techniek zandstralen om de mooie ‘afgewassen’ look te krijgen. Deze techniek bleek alleen behoorlijk schadelijk te zijn voor de werknemers die het moesten toepassen, daarom hebben een aantal merken, waaronder ook Wrangler gekozen om te stoppen met deze technieken en daarvoor in de plaats te gaan werken met lasers.

De impact van een gemiddelde spijkerbroek op het milieu:
8000 liter water
13 kg koolstofuitstoot
10 kg chemische verf

De impact van een spijkerbroek uit de nieuwe Wrangler-collectie:
100% minder water voor het verven
90% minder chemicaliën
60% minder energie
Geen waste-water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *