TIPS

Vintage shopping guide Gent

Gisteren besloten we een dagje naar Gent te gaan. Om de shopping sessie goed voor te bereiden zocht ik via Google naar de leukste vintage spots in de stad. Ik kreeg een aantal verouderde websites en tot m’n verbazing kwamen er eigenlijk vrij weinig winkels boven drijven. Bijna altijd als we gaan parkeren we bij de Vrijdagmarkt parking en gaan dan meteen richting de Veldstraat, met de grote ketens en dus weinig verrassende nieuwe winkels en kleine boetiekjes. Dit keer besloten we om een andere route te nemen, op zoek naar verborgen parels. En die vonden we! Het was echt verrassend hoeveel leuke boetiekjes we tegenkwamen zonder echt op zoek te gaan. We moesten daarvoor soms wel steegjes in, achterstraatjes door of gewoon even verder kijken dan het echte hart van de stad. In deze vintage shopping guide deel ik alle spots die ik tot nu toe heb ontdekt en ik ga zeker nog eens terug zodat deze lijst nog verder uitgebreid kan worden.

Picco Lini
Steendam 43, Gent
We parkeerden weer op de Vrijdagmarkt, maar liepen dit keer terug richting Dampoort, door de Steendam. Daar stuiten we op het eerste adresje, de winkel Picco Lini. Deze kleine shop had een mix van exclusieve vintage designer kleding (voor echt goede prijsjes!) en accessoires. Een aantal topstukken stonden onder glazen boxen en deze waren wel flink aan de prijs, maar je kon er ook stukken van merken als Lui Jo, Gucci en Delvaux vinden voor scherpere prijsjes.
Openingstijden: maandagnamiddag 14 – 17.30u, woensdag tot zaterdag 11 – 17.30u

Oxfam
Steendam 73, Gent
Schuin tegenover Picco Lini zagen we de kringloopwinkel van Oxfam. Niet alleen kleding, maar wel een redelijk groot aanbod. Verwacht er geen grote merken, maar wel hele schappelijke prijzen. Zo vond ik er een mooie tweedehands blazer van Mango voor 9 euro en waren veel dingen momenteel ook nog voor de helft van de prijs!
Openingstijden: elke dag van 10 – 18u, zondags alleen de eerste van de maand geopend

Marleedoran
Zonder Naamstraat 1, Gent (je verzint het niet…)
Dit was een van mijn favorieten, wat een geweldige winkel! De eigenaresse Martine vertelde me dat ze naast het runnen van deze winkel ook voor andere winkels de inkoop doet bij grote merken als Dries van Noten en Ann Demeulemeester. Dat is te zien in de zaak. Struin langs de rekken met Margiela, Thierry Mugler, Marni, Viktor&Rolf, Prada en je vindt er de meest bijzondere stukken. Ik paste er een jasje waarvan ik nog steeds spijt heb dat ik het niet heb meegenomen… Ze heeft trouwens niet alleen tweedehandskleding, het is ook een outlet, dus er hangt ook veel nieuwe kleding tussen!
Openingstijden: dinsdag, woensdag donderdag 14 – 18u, vrijdag en zaterdag 11 – 18u, zondag gesloten

Au Nom Du Pied
Steendam 110, Gent
Dan een winkeltje wat er eigenlijk niet tussen past (omdat het op een paar stuks na geen vintage verkoopt), maar het verraste me zo dat ik vind dat het wel een plekje verdient in deze lijst: Au Nom Du Pied. Het concept is bedacht door de twee zussen Bernice en Dymphne, die zoals ze zelf zeggen ‘fashion ademen sinds ze geboren zijn’. Omgeven door schoenen van exclusieve en vooral eigenzinnige merken als United Nude en Miista, te gekke accessoires en mooie (vintage) interieurstukken, kun je in deze winkel ook even een tussenstop maken en een hapje en een drankje nuttigen.
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 10 – 18.30u, zondag en maandag gesloten

Spatz
Bennesteeg 1A, Gent
Je zou er bijna voorbij lopen, maar in de Bennesteeg vonden we ook nog een paar toppers. Allereest kwamen we langs Spatz, een heel klein winkeltje dat vol staat met exclusieve stukken, van glaswerk tot zilver, handtassen, juwelen en tweedehands designer kleding. Wat me het eerste opviel was een prachtig jasje van Chanel dat aan de wand hing. De eigenaresse was heel vriendelijk en gaf bij elk stuk dat ik uit het rek pakte een toelichting. Dat is het leuke van vintage shoppen; achter elk stuk gaat een verhaal schuil en zodra jij het koopt komt er weer een nieuw hoofdstuk bij. Ik haalde er kleding tevoorschijn van Dior, Sportmaxx, Marccain, Delvaux en Versace. Van dat laatste merk kocht ik een bijzonder jasje uit de jaren ’80, de tijd dat Gianni Versace nog zelf aan het roer stond van het merk.
Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag 13 – 18u, zaterdag 11 – 18u

Zusse
Bennesteeg 4, Gent
Schuin tegenover Spatz runnen Annelies en Hannelore een super leuke winkel met tweedehandskleding voor kinderen en speelgoed. Je wordt meteen getrokken door de vrolijke uitstraling van de winkel en binnen is het ook een explosie van kleur. Elke dag wordt de collectie aangevuld met nieuwe stuks en momenteel is er ook sale van 50%, dus zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen. Ze hebben merken als American Outfitters, Fred & Ginger, Levis, Petit Bateau, Tumble ’n Dry en nog veel meer.
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 10 – 18u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *