TIPS

Verander je garderobe

Het komt je vast heel herkenbaar voor: je staat ’s ochtends voor je garderobe en je klaagt tegen jezelf dat je eigenlijk niets meer hebt en nodig weer moet gaan shoppen. Je kunt geen goede combi’s meer vinden en eigenlijk alles wat er in je kast hangt is ‘uit de mode’. Via de 80/20 methode wil ik je leren om slimmer te shoppen, waardoor je kleding beter kunt combineren en dit ‘probleem’ verhelpt.

80/20
Wat houdt het in, die 80/20-methode? Eigenlijk is het heel simpel. Je kledingkast moet bestaan uit 80% tijdeloze basics/classics oftewel ‘key pieces’ en 20% mag bestaan uit trendgevoelige items. Deze methode houd je in gedachten als je gaat shoppen, maar nog beter, je gaat je kledingkast meteen uitzoeken op die manier.

Budgetteren kun je leren
Door ook je budget op die manier in te delen, ben je al bewuster bezig met kleding kopen en werk je langzaam toe naar een duurzamere garderobe, waarbij je nog wel ruimte houdt voor impulsaankopen, maar niet je hele kledingkast eruit bestaat!

Neutraal vs. een beetje anders
De 80% bestaat uit basiskleuren als zwart, bruin, wit, beige en donkerblauw en bij de overige 20% kun je los gaan in printjes en (gekke) kleuren. Denk bij perfecte ‘key pieces’ aan een leren jack, een perfecte jeans, basic T-shirts, een witte blouse, neutrale sneakers, zwarte pumps of laarsjes. Het woord ‘trend-items’ zegt het al; die veranderen per seizoen of periode en zul je dus af en toe vervangen. Hoe minder je met de heersende trends bezig bent, hoe minder je zal investeren in dit deel van je garderobe en kun je zelfs toewerken naar een helemaal tijdloze garderobe.

Nu heb ik daar zelf een tijdje naar toe gewerkt wat resulteerde in een voornamelijk zwarte en witte garderobe, alleen dat heb ik niet volgehouden. Ik vind persoonlijk trend-items te leuk om er niet af en toe een paar aan te schaffen.

Hulp nodig bij het restylen van je garderobe?
Kijk bij de Fashionjunky Styling Service hoe ik jou verder kan helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *