NIEUWS

Made in Marokko

Trip naar Marokko
Vorig jaar luisterde ik naar de verhalen over Marokko van onze host van de accommodatie in Ibiza. Ze ging er samen met haar vriend elk jaar terug naartoe, omdat ze gek was op het land. Het maakte me nieuwsgierig en ik zette het op m’n lijstje van must-sees. Dit jaar is het zover. Ik ga in oktober eerst een paar dagen alleen naar Marrakech. Niet helemaal alleen, want ik ga via ‘The Souk Department’, wat betekent dat ik er met andere (ondernemende) vrouwen zit en ook allerlei workshops en masterclasses ga volgen. Na deze 6 dagen ga ik nog een aantal dagen met Benjamin echt relaxen.

In m’n zoektocht naar mooie Riad’s, eettentjes, natuur en natuurlijk mode kwam ik op de Instagrampagina van Marrakshi Life terecht. Een vooruitstrevend merk dat duurzaamheid en vooral vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan.

Marrakshi Life
In 2013 is het merk gelanceerd door de modefotograaf Randall Bachner, afkomstig uit New York. De kleding wordt gemaakt in het atelier in Marrakech, dat ook te bezoeken is en waar je kunt zien hoe met traditionele textieltechnieken de kleding geweven wordt. Het merk is volledig unisex en de ontwerpen zijn duidelijk beïnvloed door de traditionele Marokkaanse kleding. De oprichter ziet zijn atelier niet als werknemers, maar als een grote familie van mensen die toegewijd zijn aan het maakproces. Een prachtig voorbeeld van een modieus merk dat het concept slow fashion toepast in alle onderdelen van het DNA.

Zero waste
Marrakshi Life heeft een ‘zero waste‘ programma opgezet waarbij stukken stof (zelfkanten) die overblijven tijdens het weefproces in hun atelier gebruikt worden om nieuwe items van te maken. Deze zero waste-collectie bestaat o.a. uit imposante hoeden en fantastische patchwork jassen die allemaal uniek zijn door het gebruik van textielafval.

Kijk even op de website, ik ben benieuwd of jullie er ook zo hebberig van worden 😉 en lees ook vooral de verhalen bij de prachtige foto’s van de werknemers op de Instagrampagina van Marrakshi Life! Als ik in Marrakech ben ga ik zeker een kijkje nemen in het atelier. En mochten jullie nog andere tips hebben hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *