NIEUWS

G-star lanceert collectie geverfd met plantenafval

G-star staat bekend om de verfrissende en vernieuwende blik op duurzaamheid en is daarmee een pionier gebleken in de mode-industrie. Ze maakten een collectie van gerecycled oceaan-plastic samen met Pharrel Williams, brachten een duurzame collectie uit samen met Jaden Smith en verfden hun nieuwste collectie met palmbladresten en bietenafval in samenwerking met EarthColors® by Archroma.

Deze collectie heeft een paar verrassend mooie, zachte kleuren opgeleverd, waarmee ze de EarthColors collectie uitbreiden met nieuwe looks, waaronder jeans, denim jackets, shirts, T-shirts en sweatshirts voor zowel dames als heren.

G-Star vindt een circulaire benadering belangrijk, daarom werken ze niet alleen met plantaardige verfstoffen, maar optimaliseren en verduurzamen ook de wastechnieken en werken met milieuvriendelijke vezels, zoals biologisch katoen, gerecycled katoen en TENCEL™.

Al sinds 2006 is het merk bezig om denim klaar te maken voor de toekomst door te investeren in dergelijke duurzame innovaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *