OPINIE

Fashionjunky.nl is terug!

Twee jaar geleden stopte ik met Fashionjunky.nl. Ik had geen tijd meer om de website te vullen en bovendien kon ik me niet meer vinden in het format waar het 10 jaar geleden mee begon. Fashionjunky begon als een plek waar ik mijn passie voor mode en inspiratie op kwijt kon. Maar na al die jaren en na zelf ook een webshop in mode gerund te hebben zag ik hoe gek de mode industrie eigenlijk in elkaar zit. Ik wil niet meteen heel pessimistisch overkomen, maar zoals jullie wellicht wel weten is het een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Per jaar gooit ieder persoon gemiddeld 14 kilo kleding weg, waar er ook 46 nieuwe stuks worden gekocht. En die nieuwe stuks worden gemiddeld maar 3 keer gedragen. Dit wordt aangewakkerd door een industrie waar commercie de motor is, waar influencers dagelijks hun nieuwste aanwinsten tonen en waar meer beter is. Althans, tot voor kort. Gelukkig is er steeds meer tegengeluid te horen. Mensen worden zich bewust van de verwoestende gevolgen die deze industrie heeft op mens en milieu. Maar een oplossing vinden is lastig, want het gaat over zoveel factoren. De oorzaak van het probleem ligt bij de snelheid van de mode industrie en de steeds sneller veranderende trends. Maar natuurlijk kunnen we als consument ook de eerste stappen zetten om de wereld duurzamer te maken, alleen weet men vaak niet waar te beginnen. 

Door met Fashionjunky.nl een nieuwe weg in te slaan wil ik jullie o.a. handvatten geven om hier een steentje aan bij te dragen. Tips te geven over duurzame merken, de leukste (vintage) winkels, in gesprek te gaan met ontwerpers en consumenten over hun koopgedrag, maar ook mijn persoonlijke ‘battle’ te laten zien met materialisme, hebzucht en liefde voor mode(trends). Want als ik iets niet pretendeer is dat ik het zelf al perfect doe. Ik zwicht ook nog regelmatig voor trends en goede marketingcampagnes, maar elke stap in meer bewustwording is er 1 en die wil ik graag met jullie delen. Daarnaast zal ik ook persoonlijke columns en/of video’s delen over onderwerpen die me bezighouden.

Welkom bij Fashionjunky.nl 2.0!

Ps. Ik ben ook erg benieuwd naar de onderwerpen waarover jullie meer willen weten. Deel ze gerust hieronder in een reactie of stuur me een DM via Instagram (@fashionjunkynl).

2 Reacties

 • Karin Kox

  Goed bezig!
  Ook ik heb me verdiept in deze kwestie. Jammer genoeg zijn de consumenten vaak nog niet bereid om voor duurzaam te kiezen. Ik vind het mooi dat jij aan bewustwording wilt werken. Als kledingmerken ook meer eerlijke kleding gaan verkopen, zal er misschien verandering komen.
  Succes met Fashionjunky 2.0!

  • admin

   Ik denk inderdaad dat mensen steeds bewuster worden en daar op den duur hopelijk ook naar gaan handelen. Het is een lange weg, ook voor mezelf, maar ik denk dat alle beetjes helpen. Als je het goede voorbeeld kunt geven dan zien mensen ook hoe het ook kan. Als je nog tips hebt voor duurzame merken, zijn ze altijd welkom! En misschien leuk om een keertje samen te werken in de toekomst! Liefs, Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *