NIEUWS

Duurzame Dinsdag: Op reis zonder kleding

Vandaag is het duurzame dinsdag. Op deze dag krijgen duurzame ideeën en initiatieven een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving.

In het kader van Duurzame Dinsdag heb ik een mooi en innovatief project uitgekozen om te delen. En wellicht is het leuk om dit thema elke week terug te laten komen ;)?

Je kent het vast wel, je gaat op vakantie en je bent dagen bezig om de juiste outfits bij elkaar te zoeken. Bovendien is het op vakantie vaak ander weer dan thuis (kouder/warmer) en dus moet je helemaal goed zoeken om de juiste items bij elkaar te vinden. Wellicht dat je zelfs gaat shoppen voor passende kleding. Hoe fijn zou het zijn als je op vakantie gaat en je hoeft geen bagage (lees: kleding) mee te nemen? Super fijn toch!

In dat gat in de markt is Gibbon gesprongen. Gibbons belofte is ‘travel light, travel green, travel smart, travel trendy en travel prepared‘. Je kiest op de website je land van bestemming, je favoriete kleding (van erg mooie designermerken!) en je drop-off locatie en de kleding hangt voor je klaar als je je hotelkamer binnen wandelt. Gibbon richt zich op het moment voornamelijk op de Aziatische markt, maar je kunt je voorstellen dat dit voor een veel breder publiek aantrekkelijk is.

Je hoeft geen koffers meer te sjouwen, kunt kleding dragen die je normaal gezien misschien niet zou aanschaffen (merken als Kenzo, Joseph, Sandro) en de kleding wordt gewoon weer ‘hergebruikt’ waardoor het ook nog eens duurzaam is. Een mooi voorbeeld van hoe we kleding steeds minder gaan zien als iets dat je bezit, maar steeds meer als een deel- of ruilmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *