EVENTS

Dutch Sustainable Fashion Week

Van 4 t/m 13 oktober 2019 wordt het landelijk event, de Dutch Sustainable Fashion Week georganiseerd.

Stichting Dutch Sustainable Fashion Week organiseert voor de zesde keer op rij het grootse landelijke duurzame mode evenement, met terugkerende thema’s als circular fashion, waste reduction en (new textile) innovation. Dit jaar zal de DSFW van 4 t/m 13 oktober 2019 plaatsvinden. Met samenwerkingspartners als Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, INretail, CIRCL, Hema en de SER wordt de DSFW foundation ondersteunt in het landelijk aandacht vragen voor duurzaamheid in de modebranche. 

[informatie van www.dsfw.nl]

3 oktober 2019 openingsshow: FASHTAINABLE – Tommy Driessen x DSFW 
Op de vooravond van de DSFW, donderdag 3 oktober, wordt de week geopend met de spraakmakende debuutcollectie van stylist Tommy Driessen bestaande uit zo’n 40 looks. Driessen is al jaren werkzaam als stylist voor diverse bn’ers. Vorig jaar ontwikkelde Tommy zijn eerste eigen ontwerpen uit zijn jarenlange opgebouwde archief van vintage materialen en spectaculaire stoffen. Tijdens de opening van de DSFW zal hij zijn unieke ‘sustainability meets glamour’ collectie tonen waarmee hij laat zien dat duurzaamheid en mode onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met deze ‘FASHTAINABLE’ collectie wilt Tommy een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse duurzame mode. Regelmatig worden prachtige items slechts één keer gedragen tijdens rode loper events. Om het ambacht die in deze stukken verwerkt zit te prijzen verwerkt Tommy deze items tot nieuwe collectie stukken. In 2018 presenteerde Tommy al een aantal items vanuit ditzelfde concept. Zo droeg Geraldine Kemper tijdens het Televizier Gala 2018 het eerste ontwerp van Tommy. Tommy streeft ernaar om de looks continu te blijven vernieuwen om de mogelijkheden op het gebied van hergebruik onder de aandacht te brengen en anderen te inspireren dit ook te doen. 


4 oktober 2019 Future Fashion Show: Weiyu Hung, Tim Dekkers, Sharita Karsten 
Op vrijdag 4 oktober, Werelddierendag, showen drie upcoming talentvolle designers hun 14-delige collectie tijdens de Future Fashion show. Met deze collecties worden diverse issues uit de branche onder de aandacht gebracht. Zo presenteren de ontwerpers alternatieven voor dierlijke materialen en maken zij gebruik van disposable materialen die de huidige fast fashion materialen kunnen vervangen. Op deze manier worden oplossingsgerichte alternatieven onder de aandacht gebracht bij een groot publiek en jong talent gestimuleerd. Deze drie ontwerpers Sharita Karsten, Weiyu Hung en Tim Dekkers hebben recentelijk een modeopleiding afgerond aan Willem de Kooning Academie, ArteZ en HKU. 


7 oktober 2019 Business day DSFW x CIRCL 
Maandag 7 oktober staat de Business day in samenwerking met CIRCL op het programma. Op het gebied van duurzaamheid is nog veel te winnen in de mode- en textielbranche, zowel op het gebied van grondstoffen, ontwerp, arbeidsomstandigheden, etc. Het doel van deze bijeenkomst is modeprofessionals, zoals retailers, fabrikanten en ontwerpers, te informeren en te inspireren met verhalen uit de praktijk en workshops, die helpen bij het wat, hoe en waarom op het gebied van duurzame mode en textiel. Daarnaast zal er volop gelegenheid zijn om te netwerken en kennis uit te wisselen. Stientje van Veldhoven van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat geeft een keynote, Philips Signify en de Sustainability Manager van de HEMA geven een lezing en WE Fashion verzorgt een panel talk. 


10 oktober ‘Mode op de Bon’ expositie in het Verzetsmuseum 
Tijdens de DSFW op 10 oktober wordt de expositie ‘Mode op de Bon’ geopend in het Verzetsmuseum. Tijdens de bezetting ontstond een groot tekort aan textiel; al in de zomer van 1940 ging het op de bon. De tentoonstelling toont hoe de mode veranderde tijdens de bezetting en hoe werd omgegaan met het gebrek aan textiel. Onder huidige modeontwerpers is hergebruik een trend. Niet omdat er een tekort is, maar vanwege het besef dat we te veel verspillen. In de tentoonstelling zijn ontwerpen te zien van onder anderen Viktor & Rolf, Ronald van der Kemp, en Lisa Konno. Daarnaast maken jonge ontwerpers van verschillende ROC-opleidingen ontwerpen die zijn geïnspireerd op kleding uit de Tweede Wereldoorlog. 

Gezien DSFW landelijk actief is worden er in verschillende steden door heel het land activiteiten georganiseerd, waarbij het publiek kan zien en ervaren wat duurzame kleding is. Omdat een groot deel van de milieu-impact zit in het gebruik van kleding, besteedt de DSFW naast het laten zien van duurzame mode ook aandacht aan het verantwoord gebruik van kleding, zoals onderhoud, reparatie, afvalscheiding en recycling. In de steden Amsterdam, Den Haag, Deventer, Enschede, Eindhoven, Haarlem, Leiden en Zwolle vindt bovengenoemde en meer plaats tijdens de week. 

Voor meer informatie en updates over de DSFW, volg ons via de websitenieuwsbrief en social media kanalen Facebook en Instagram. 

oont zijn avant garde collectie gemaakt van oude defensie-uniformen. Het contrast van een marcherend leger met de typische avant garde couture designs van BENCHELLAL belooft werkelijk spectaculair te worden.

Al sinds een aantal jaar is het Ministerie van Defensie koploper op het gebied van circulaire textielverwerking, en daarom ook trotse partner van de DSFW.

Dutch Design Show – Woensdag 10 oktober
Deze show staat in het teken van de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde. Vier upcoming designers geven elk hun eigen invulling aan deze thema’s, waarmee de consequenties van de kledingbranche worden gevisualiseerd. De show draagt uit dat duurzaamheid op diverse manieren kan worden toegepast. Zo staat de collectie van Still Sveta geheel in het teken van duurzame wol, maakt AJ Mets uitsluitend gebruik van restanten stof, brengt Sarah van der Wilk de feiten en cijfers van de branche onder de aandacht en belicht Nine Marin Parre de ‘footprint’ die de industrie maakt. Een inspirerende show met veelzijdige collecties.

Green Fashion Talent Award – Woensdag 10 oktober 
Deze ready-to-wear show biedt een podium aan Nederlands meest duurzame en innovatieve merken. De vakjury bestaande uit, influencer Stephanie Broek, designer Monique Collignon, dr. Mariangela Lavanga co-founder van de minor Fashion Industry van de Erasmus Universiteit en gespecialiseerd in ‘slow fashion’ en Michel Smit van het duurzame platform inspiringstories.nl beoordeelt de merken op diverse criteria om zo een van de merken als ‘Green Fashion Talent 2018’ te benoemen.

Talking Trash Show – Vrijdag 12 oktober
Het talentvolle designerduo Trinhbecx heeft de couturecollectie voor deze show ontwikkeld. De gehele collectie is gemaakt van stoffen gefabriceerd van verwerkt GFT afval. Denk hierbij aan stoffen van koffiedik en ananasleer. Van alles uit jouw prullenbak komt voorbij tijdens de Talking Trash show. Tijdens de show wordt het contrast tussen afval en grondstof spraakmakend gevisualiseerd en laat zien wat het gevolg is van alle ontwikkelingen en bijdragen op het gebied van afvalscheiding en recycling.

Show bijwonen?
Alle shows zijn besloten en kunnen enkel bezocht worden op uitnodiging of wanneer je partner wordt via onze crowdfundingcampagne. Wil jij partner van ons worden en één van deze besloten shows bezoeken, vraag dan informatie op via info@dsfw.nl.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *