About

Mijn naam is Evelien Platteeuw. Ik kon mezelf vroeger het best omschrijven als een soort ekster; ik kickte op mooie, nieuwe dingen. Ik hield ervan om in het nieuwste van het nieuwste te lopen om mijn stijl te laten zien door maar zo vaak mogelijk nieuwe kleding te kopen en dan vooral alles wat heel erg ‘on trend’ was. Doordat ik zo vaak nieuwe dingen kocht, gebeurde dit vaak bij ‘fast fashion’ ketens. Nog steeds heb ik een enorme passie voor mode, voor wat het kan doen met je als persoon, hoe je met kleding je persoonlijkheid kan laten zien. Maar…

…ik besefte me ook wat voor prijskaartje er hangt aan telkens nieuwe kleding kopen. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor het milieu en voor de mensen die mijn kleding maken. Want eigenlijk hangt er voor hen helemaal geen prijskaartje, aangezien veel van deze mensen bizar weinig betaald krijgen.

Stapje voor stapje probeer ik te verduurzamen en de stappen die ik zet wil ik zichtbaar maken. Waarom? Om jou hopelijk ook te inspireren eens kritisch naar jezelf te durven kijken en naar je koopgedrag en welke impact dit heeft op de wereld om je heen. Het is een mooie uitdaging om op een duurzamere manier modieus te kunnen blijven, want de passie voor mode zal ik niet verliezen.

Geloof me, het kan anders, er zijn alternatieven en die laat ik je zien!