Nieuw huis | Project inloopkast

by • 22 augustus, 2016 • HOME & INTERIORComments (0)321

Verhuizen
Twee weken geleden zijn we verhuisd naar ons nieuwe appartement. Het was niet echt een enorme verhuizing, want we zijn van de begane grond naar een verdieping hoger gegaan. Helaas hebben we geen tuin meer nu, maar daar zijn twee mooie balkons voor in de plaats gekomen en vooral heel veel meer ruimte. Iedereen die ons huisje nu ziet vraagt als eerste waar we in ons vorige appartement (40 m2) met alle spullen bleven (geen idee?!?) en daarna vragen ze meestal hoe we het vol gehouden hebben met z’n tweeen op zo’n kleine oppervlakte. Ik moet zeggen dat we gek genoeg eigenlijk bijna nooit problemen hebben gehad met elkaar in die kleine ruimte. Ik denk dat dat een behoorlijke relatietest is geweest haha ;).

Toen we wisten dat we naar een groter appartement zouden verhuizen begon het wel te wringen, want zodra je dat weet, dan wil je ook zo snel mogelijk weg. Afin, inmiddels zijn we helemaal verhuisd en staan er bijna geen dozen meer ingepakt. Een iets andere vakantie dan ik me had voorgesteld, maar het heeft ook zeker wat leuks, zo’n nieuw huisje inrichten. Ik wilde niet dat het een Ikea-mansion zou worden, alhoewel ik het wel een heel erg handige en vooral betaalbare winkel vind. Ik ben er uiteindelijk toch nog drie keer naartoe gereden, maar al met al is het een behoorlijke mix geworden van vintage, nieuw, ikea en design meubels. Deze mix maak het leuk, speels en niet zo statisch.

De komende tijd zal ik wat vaker kiekjes delen van m’n nieuwe interieur, want ik ben zo blij dat ik nu eindelijk ruimte heb om leuke spulletjes uit te stallen en interieurstylist kan spelen in m’n eigen huis!

DIY Steigerbuizen inloopkast
We hebben nu meer kamers en ik vond dat 1 van die kamers kon fungeren als inloopkast, want daar droomt iedere vrouw toch van? We hebben op de 1e verdieping, waar je binnenkomt, naast de woonkamer/keuken ook nog een kantoorruimte. Deze ruimte was perfect om een inloopkast in te bouwen. De inloopkast bestaat uit een aantal steigerbuizen die met elkaar en met de muur verbonden zijn. We hebben een lang-hang-gedeelte en nog 6 korte stukken waar je kortere kleding en broeken kunt hangen. Naast de steigerbuizen hebben we voor (een deel van) de schoenen een HYLLISopbergrek van Ikea gezet. In een van de leuke vintage winkeltjes in de Zeeheldenbuurt in Den Haag hebben we een industrieel kastje op de kop getikt waar we onze sokken en ondergoed in bewaren. Boven op de steigerbuizenconstructie is een plank geplaatst zodat we daar ook nog opgevouwen kleding kwijt kunnen. Het is best een kleine ruimte, maar ik stond echt versteld van wat we op deze manier erin kwijt kunnen. Toch kwam ik erachter dat ik echt te veel schoenen heb (duh). Ik heb ze niet geteld, maar er staan nu nog twee vuilniszakken (!) te wachten om uitgepakt te worden. Waar ik die moet gaan zetten weet ik nog niet, maar daar vind ik te zijner tijd wel weer iets op.

Mocht je zelf ook zo’n ‘kast’ willen maken; de steigerbuizen en de verbindingsstukken zijn verkrijgbaar bij de Gamma. Je kunt ze later op maat snijden en met elkaar en de muur verbinden door middel van schroeven.

ps. het was door de nogal kleine ruimte lastig om goede foto’s te maken, maar hopelijk krijgen jullie zo een beeld van hoe het eruit ziet. Check anders m’n instagram, daar vind je ook een filmpje van de kast 😉

Je inloopkast moet natuurlijk ook gevuld worden. De nieuwste najaarsmode vind je hier.

Foto 22-08-16 13 23 02 Foto 22-08-16 13 23 06 Foto 22-08-16 13 23 27 Foto 22-08-16 13 23 44 Foto 22-08-16 13 23 53 Foto 22-08-16 13 24 48

Pin It

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *