Een kijkje in mijn leven als communicatieadviseur – Deel 1

by • 10 mei, 2017 • PERSONAL & INSPIRATION, PR JunkyComments (0)674

Afgelopen maand is de drukste maand geweest in mijn ‘werkzame leven’, maar daardoor ook de leukste maand. De laatste maanden liep ik samen met een paar van mijn collega’s rond met een geheim waarover ik niets kon zeggen. Op Koningsdag mochten we het dan eindelijk bekend maken: de stof van de cape van Koningin Maxima die zij droeg op Koningsdag 2017, ontworpen door Jan Taminiau, was bij ons in het TextielLab gemaakt! Dat was nog niet alles, want op Koningsdag zelf werden zowel de cape als de jurk naar het TextielMuseum gebracht waar ze vanaf 28 april te zien zijn in de tentoonstelling ‘Oranje Boven! | Koninklijk Textiel – Meesterstukken’.

Maar wat is nou precies mijn rol daarin geweest?

Zoals jullie weten ben ik communicatie(en pr)adviseur bij het museum. Dit houdt onder andere in dat ik verantwoordelijk ben voor de free publicity van het museum; dus hoe vaak we het museum onder de aandacht van de pers kunnen brengen, zonder dat daar budget aan te pas komt. Op die manier wordt de naamsbekendheid van het museum vergroot. Dit doe ik o.a. door persberichten te schrijven en deze te sturen naar mijn perscontacten. Daarbij hoop je dus dat je bericht wordt opgepikt en het op de juiste manier in de media komt. Dat laatste is ook niet onbelangrijk, want het gebeurt nog al eens dat de pers je berichten verdraaid.

Voor dit project schreef ik ook een persbericht, meerdere zelfs. De tentoonstelling startte al eerder, maar pas op 27 april werd bekend dat de jurk en cape die de koningin droeg, ook te zien zouden zijn in de tentoonstelling ‘Oranje Boven!’.
Dit bericht werd heel goed opgepikt. De pers had er voor kunnen kiezen om alleen de ontwerper van de jurk en cape te noemen, maar dat deden ze niet: overal kopte de media ‘Jurk en cape Koningin Maxima vanaf morgen te zien in het TextielMuseum!’. We haalden zelfs de voorpagina van NOS binnenland nieuws!

Buiten om dit bijzondere project liep er parralel nog een ander project, namelijk de Museumprijs 2017! We zijn genomineerd voor de Museumprijs 2017 samen met het Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk Museum in ‘s-Hertogenbosch. Het thema van de prijs dit jaar is Fashion & Design. Dit is een thema wat bij veel van onze tentoonstellingen en projecten terug te zien is en waar wij uniek in zijn is dat we niet alleen mode, design en kunst tentoonstellen, maar het ook maken in ons TextielLab! We hebben een maand lang keihard campagne gevoerd en overal stemmen geworven. Morgen is het een ontzettend spannende dag, want dan horen we of we wel of niet gewonnen hebben.

Al met al een hele drukke, enerverende en leuke maand, waar ik tot nu toe tevreden op terug kijk, met hopelijk morgen als kers op de taart de winst!

foto REINIER RVDA

Pin It

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *