COLUMN | Wondermiddel

by • 2 februari, 2017 • PERSONAL & INSPIRATIONComments (4)1716

Om maar even met de deur in huis te vallen: Ik heb echt al jaren problemen met m’n huid. Puistjes, een tijdje eczeem, droog, er was altijd wel wat. En dat is vervelend en frustrerend, maar het lukte me maar niet om er vanaf te komen. Ik heb werkelijk elk middeltje geprobeerd. Als je bijna de leeftijd bereikt dat je rimpels begint te zien en je probeert nog steeds de jeugdpuistjes van je hoofd te krijgen, dan wordt je het wel een beetje zat. In mijn tienerjaren heb ik ook een tijdje in een laboratorium gewerkt waar cosmetica gemaakt werd. Daar ben ik blootgesteld aan behoorlijk slechte materialen en sinsdien had ik ook last van bepaalde plekken in m’n gezicht. Het is nooit bewezen dat het daardoor kwam, maar het was wel opvallend en ook wel een beetje zorgwekkend vond ik. Het is inmiddels al bijna 10 jaar geleden dat ik daar heb gewerkt, dus ik hoop toch dat de gevolgen daarvan nu wel ver verdwenen zijn, maar ik had nog steeds een slechte, vooral heel gevoelige huid.

Qua eten let ik er altijd goed op dat ik een gezonde balans vind. Ik houd er niet echt van om te dieten, maar ik vind dat je je wel bewust moet zijn van wat je binnen krijgt en dat je je moet beseffen dat dit ook veel invloed heeft op je huid, haar etc. Ik merkte twee jaar geleden, toen ik een suikervrij dieet moest doen voor klachten die ik destijds had, dat dit niet alleen mijn lichamelijke gesteldheid verbeterde, maar ook de conditie van m’n huid. Dat is iets waar ik sinsdien wel degelijk op let: zo min mogelijk suiker binnen krijgen. Toch had ik nog steeds last van plekjes op m’n huid en daar had ik nog geen goede oplossing voor gevonden.
De merken die ik heb gebruikt in de afgelopen jaren: Clarins, Rituals, Hema, Kruidvat, Yves Rocher, Bodyshop, Ici Paris en ga zo nog maar even door. Als ik op de verpakking keek naar de ingredienten kreeg ik daar ook niet altijd een goed gevoel bij. Doordat ik bij dat cosmeticabedrijf gewerkt heb jaren terug, weet ik dat op sommige van de verpakkingen van die ingredienten waarschuwingssymbolen stonden waar je nogal van schrikt. Dat wil je niet op je huid smeren…

Daarom ben ik de laatste tijd op zoek gegaan naar meer natuurlijke oplossingen. Ik wil geen troep meer op m’n huid smeren en liefst ook niet meer in m’n haar. Ik ben gestart om kokosolie (ja gewoon de kokosolie die je in de keuken hebt staan, waar je mee bakt!) op m’n huid te smeren. Eerst deed ik het alleen als masker een keer in de week, maar de laatste tijd gebruik ik het veel vaker.
Het resultaat? Ik heb m’n huid nog nooit zo zien stralen! M’n haar heeft van het blonderen ook een flinke opdonder gehad en daar gebruik ik nu ook de olie voor m’n punten, om ze weer een beetje levend te krijgen. Ik weet natuurlijk niet of dit voor iedereen zal werken, maar voor mij is het in ieder geval een hele fijne ontdekking geweest.

Hebben jullie ervaring met deze of andere natuurlijke producten?

Pin It

Related Posts

4 Responses to COLUMN | Wondermiddel

  1. Annemarie schreef:

    Ja! Toevallig ook pas iets gevonden! Slakkengel, slakkemcreme in combinatie met argan huidolie. Werkt echt super!

  2. Ik heb net als jij eo’n vervelende huid… ik ga je tip ook eens proberen! Bedankt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *