‘The Future of Fashion is now’ te zien in Rotterdam

by • 13 oktober, 2014 • FASHION & TRENDSComments (0)827

 

The Future of Fashion is Now
Museum Boijmans Van Beuningen presenteert dit najaar de mode van de toekomst. ‘The Future of Fashion is Now’ toont de vernieuwende visies van ruim vijftig internationale modeontwerpers, van gerenommeerde namen zoals Viktor&Rolf en Hussein Chalayan (Cyprus) tot aanstormend talent zoals Craig Green (Verenigd Koninkrijk) en Rejina Pyo (Korea). Exclusief voor de tentoonstelling maakten zes ontwerpers nieuw werk. Op het online platform www.futureoffashion.nl is het werkproces te zien.

De nieuwste generatie ontwerpers wereldwijd is actief op zoek naar innovatie van het concept ‘mode’. Ze kijken met een kritische blik naar het huidige modesysteem en de rol van kleding in de maatschappij. Vanuit het besef dat mode met zijn consumptiedwang om elk half jaar iets nieuws aan te schaffen helemaal niet duurzaam is en gezien de talloze nieuwe technologische ontwikkelingen, creëren deze ontwerpers nieuwe invalshoeken op wat mode zou kunnen zijn. ‘The Future of Fashion is Now’ toont de mode van morgen, die ontstaat op het raakvlak van mode en kunst.

Visionaire ontwerpen
De tentoonstelling omvangt niet alleen kleding en accessoires maar ook video’s en installaties. Boijmans Van Beuningen heeft een primeur met de geprezen najaar collectie 2013 van Victor & Rolf. Met deze Japanse zentuin pleit het modeduo voor onthaasting en meer spiritualiteit in de modewereld.

De tentoonstelling is te zien t/m 18 januari 2015.

02 03 04 05 07 08 09 10 11 12

 

Pin It

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *