FASHIONWEEK REPORT: VIBRANT PAKISTAN

by • 16 juli, 2014 • FASHION & TRENDSComments (0)1087

Vibrant Pakistan –

De naam zei me niets, maar maakte me wel nieuwsgierig. Het klonk aanlokkelijk, Vibrant Pakistan, een land waar we allemaal niet heel erg bekend mee zijn, met een grotendeels islamitische cultuur. De Islamitische invloeden verwachtte ik dan ook wel terug te zien in de ontwerpen. De show bestond uit drie verschillende modeshows van totaal verschillende ontwerpers. De eerste show liet mannenmode zien met traditionele invloeden. Dit kwam vooral terug in de jasjes, die geen revers hadden, maar een klein opstaand kraagje. Er werden voornamelijk aardetinten gebruikt in combinatie met legerprints en een blauw kleuraccent. Al met al was de show van Bareeze een moderne vertaling van de traditionele Pakistaanse mannenmode.

De tweede show, Made of Pakistan SS15, was een stuk traditioneler, met lange shirts voor de man, luchtige linnen broeken en Aziatische prints. De jasjes van deze mannen deden nog meer dan de eerste show, denken aan de kleding die door de generaals in het verleden gedragen werden. De jurken waren vrouwelijk met veel kleur en hadden veel geborduurde elementen. Deze details zien we nu veel terug in de mode vertaald als ‘bohomian’ en ‘ethische’ elementen.

De laatste show was van Rang Ja. Dit was echt mijn favoriete show. Heel veel etnische elementen, prachtig afgewerkte borduursels op de jurken en enorm veel felle kleuren. Vooral de accessoires deden mijn hart sneller kloppen. Er kwam een buideltasje voorbij met felle kleurtjes, pompoms en gouden muntjes als detail. De show was een hele mooie inspiratiebron voor alle festivalganger die houden van een boho look met veel kleur en mooie stoffen.  Het was duidelijk dat deze ontwerper dicht bij zijn roots is gebleven en daardoor echt een waanzinnig mooie collectie heeft neergezet.

foto’s: Peter Stigter via Cream PR

A

A

A

A

A

A

A

A

AMSTERDAM FASHION WEEK SS15

AMSTERDAM FASHION WEEK SS15

AMSTERDAM FASHION WEEK SS15

AMSTERDAM FASHION WEEK SS15

 

Pin It

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *