Grijze haren!

by • 27 mei, 2015 • BODY & BEAUTYComments (8)3018

Tja, ik kom op een leeftijd (morgen word ik 26!) dat grijs haar eigenlijk iets engs zou moeten zijn en ik er nog niet aan moet denken om m’n haren grijs te zien. Ik dacht, nu het toch een trend is en ik het best tof vind, ben ik de natuur een stapje voor. Ik had m’n haar al redelijk blond, al heb ik het al tijden niet meer geblondeerd. Ongeveer 1,5 jaar geleden had ik mijn haar ook blond en door het continue blonderen was er eigenlijk op den duur vrij weinig meer van over. Toen heb ik het van ellende maar afgeknipt en geleidelijk donkerder geverfd. Toch vind ik blond een van de leukste looks bij mezelf en daarom ben ik daarna geleidelijk toch weer terug naar blond gegaan. Door continu high-lights in m’n haar te laten zetten was het al redelijk licht geworden.

Toch vond ik die grijze trend wel erg leuk en daarom heb ik online een toner gekocht. De toner is van Wella en het heet t18. Als het intypt op Youtube krijg je tig tutorials van hoe je het moet doen. Ik heb wel een aantal tips voor mensen die graag hetzelfde met hun haar willen doen, want grijs ben je toch niet zomaar. Ik had high lights als onderlaag, waardoor nu niet alles helemaal egaal grijs is geworden, maar dit kwam omdat ik niet mijn haar helemaal wilde blonderen. Als je het echt goed wilt doen, moet je je haar eerst helemaal blonderen. Je hebt dan kans dat de kleur die daaruit komt niet echt mooi is, vaak zelfs tegen het gele aan. Dit gele kun je eruit ‘trekken’ door een toner te gebruiken. Mijn toner, T18, is light ash blonde. Deze toner mix je in verhouding 1:3 met 6% waterstofperoxide. Je krijgt dan een papje en dit breng je op je handdoek-droge haar aan. Goed egaal verdelen en steeds in de gaten houden hoe hard het gaat. Op de verpakking staat 30 minuten, maar voor de meeste personen is dit veel te lang. Ik heb het zelf maar 10 minuten gedaan, want als ik het 30 minuten had laten zitten was mijn haar echt paars geweest. Zelfs nu zitten er wat lila-kleurige plukken tussen, maar naarmate je het wast wordt dit wel weer minder.

Ik ben zelf erg blij met het resultaat, maar ik zou je eigenlijk aanraden om het bij een kapper te doen. Zeker als je zelf niet heel erg blond bent, weet je niet hoe het uitpakt en hoe je haar er op reageert. Ik heb in het verleden m’n haar al zo vaak geblondeerd etc. dat ik wel ongeveer weet hoe mijn haar op een toner of het blonderen reageert.

Belangrijk: gebruik hele goede conditioner en een masker om je haar te beschermen en in goede gezondheid te houden. Ik heb zelf de all soft olie van Redken en dit houd mijn haar echt mooi en gezond. 

IMG_0559 IMG_0564

 

Pin It

Related Posts

8 Responses to Grijze haren!

  1. Stephany schreef:

    Hoi!
    Wat grappig, deze post is een jaar geleden gepost, wat betekent dat je dus over 3 dagen weer jarig bent? Gefeliciteerd alvast, haha!
    Ik heb precies dezelfde toner gebruikt vorige week, en bij mij was een half uur achteraf gezien misschien zelfs wat te kort.. Grappig dat haren zo van elkaar kunnen verschillen. Stond je mooi deze kleur!

  2. […] geldt toch vaak dat deze platina blonde kleur na lange tijd blonderen ervoor zorgt dat je je haar moet afknippen omdat de kwaliteit van je haar er niet veel beter op wordt. Voor mannen geldt (meestal) dat zij […]

  3. Jolanda hamelink schreef:

    Ik heb het ook laten doen maar weet niet hoe ik de uitgroei zelf kan bijhouden met mijn zilvergrijs

  4. Marieke schreef:

    Hi Evelien!

    Gebruik je nog steeds de toner? Waar heb je deze gekocht? Wil het ook gaan proberen haha

  5. […] zit ik ook met een haardilemma. Mijn favoriete kleur is wit-blond of zelfs tegen het grijze aan, maar dat kan gewoon niet meer. Elke keer als ik die kant op ga en dan ook nog bijna dagelijks […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *